md medic

TRETMANI KOŽE LICA I TELA

Biorevitalizacija lica, vrata, dekoltea

Biorevitalizacija je savremena injekciona metoda za hidriranje i podmlađivanje kože lica, vrata i dekoltea. Hidrira, podstiče na samoobnavljanje, hrani, ojačava i utiče na poboljšanje strukture kože

Tokom biorevitalizacije se koriste supstance (hijaluron, aminokiseline i vitamini) koje se i inače nalaze u našoj koži, a koje dovode do bolje hidratacije, tonusa, strukture i sjaja kože, uz stimulaciju fibroblasta – ćelija koje prizvode kolagen i elastin, te ima snažno antioksidativno dejstvo.

Ova procedura predstavlja ono najbolje od mezoterapije i hijaluronskih filera.

Biorevitalizacija je idealna za:

 • Lice,
 • vrat,
 • dekolte
 • šake, kao i
 • opuštenu kožu tela – stomak, unutrašnja strana butina, nadlaktice.

Preporucuje se osobama:

 • kod kojih su se pojavili prvi znaci starenja – sitne bore,
 • kod kojih je koža dehidrirana,
 • koje imaju suvu i tanku kožu,
 • kod kojih su vidljive fleke na koži nastale usled izlaganja sunčevim zracima.

Prvi rezultati se vide odmah nakon prvog tretmana, a za optimalan rezultat potrebno je 3 do 4 puta ponoviti proceduru biorevitalizacije.

Bioarmiranje lica

Inovativni francuski pristup antiaging-u By Laboratoire Revitacare, France

Pacijent u jednom tretmanu dobija holisticki regenerativni tretman cele regije lica, odnosno vrata ili dekoltea i korekciju vidljivih znakova starenja (lifting, nadoknada volumena, korekcija bora, podocnjaka.

Metoda podrazumeva da se u istom tretmanu, po odredjenom protokolu, aplikuju zlatni regenerativni fileri Revitafill Xtra i Cytocare skinboosteri, cime se postizu odlicni rezultati u podmladjivanju, koji su odmah vidljivi, ali i dugorocno dobijamo efekte stimulacije i razgradnje tkiva koze. Koza je tretirana u svim slojevima i celom povrsinom lica/vrata/dekoltea. Istovremeno se postize armaturni efekat liftinga i nadoknada volumena, popunjavanje linija i bora, remodelovanje, biostimulacija, ali i snazna hidratacija i ishrana svih slojeva koze aktivnim supstancama.

Nema rizika od nezeljenih reakcija zbog primene dva razlicita prizvoda istovremeno, jer se ista hijaluronska kiselina nalazi i u Revitafill Xtra filerima i u skinboosterima Cytocare.

Hemijski pilinzi

Dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju, popravlja teksturu i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože.

Predstavlja proceduru kojom se ukljanja površinski, mrtvi, sloj epiderma, omogućavajuci koži da se regeneriše.

Na taj način deluje na proširene pore, sitne bore, akne, ožiljke od akni, hiperpigmentacije, mitisere, uspostavlja hidrataciju, otklanja mrtve ćelije sa površine kože.

Tretmani se izvode na 4-6 nedelja, u zavisnosti od tipa kože, vrste oštećenja i stanja kože koja se tretira.

Kontraindikacije za tretman su trudnoća, dojenje, aktivan herpes, opekotine od sunca, dermatitis, rosacea.

Sedam dana pre pilinga izbegavati tretman laserom, depilaciju, epilaciju, filere, mikrodermoabraziju, hirurške intervencije, proizvode sa retinolom, voćnim kiselinama, benzoil peroxidom ili bilo kojim drugim proizvodom koji može iritirati ili isusiti kožu.

Tretman krvnom plazmom

PRP (Platelet rich plasma)

PRP tretman krvnom plazmom je terapija podmlađivanja matičnim ćelijama. Ovom terapijom koristimo faktore rasta iz plazme samog pacijenta. Time se omogućava regeneracija tkiva i bolji protok krvi u koži. Popravljaju se tonus, elastičnost i podstiče stvaranje novog kolagena na prirodan način. Takođe dolazi do poboljšanja tena i vidno su bolji tonus, boja i tekstura kože. Deluje i na akne, ožiljke od akni, pospešsuje rast kose i uklanja fine bore, a ublažava duboke.

Procedura se obavlja 3-5 puta godišnje, sa pauzama od 4-4 nedelja između tretmana. Prvi rezultati  u poboljšanju kože su vidljivi nedelju dana nakon tretmana, a krajnji efekat posle mesec-dva dana.

Kraljevski tretman sa botoks efektom

Hemijski piling za biorevitalizaciju PRX-T33 je inovativna formula za savršen ten italijanske kuće WiQo Med

Biorevizalizacija pilingom PRX- T33 se preporucuje:

 • Kod oziljaka (cak i kod dece preko 5 godina)
 • Kod akni, proširenih pora i mitisera
 • Ukoliko je Vaša koža lica i dekoltea izgubila tonus, jedrinu i deluje beživotno i izborano
 • strija
 • kao dodatak u lecenju melasme i hiperpigmentacija
 • za sprecavanje starenja koze, kao anti-age efekat

KAKO DELUJE TRETMAN?

Osnovni sastojci PRX-T33 formule su:

 • tri-hlor-sirćetna kiselina u koncentraciji od 33% – stimuliše faktore rasta fibroblasta koji proizvode kolagen i u isto vreme ima anti-upalne efekte, efikasno čisti pore od sakupljenih nečistoća i sebuma, uništava bakterije
 • vodonik peroksid ima snažno antiseptično delovanje. U kontaku sa epidermisom, oslobađa velike količine kiseonika, koji mehanički čisti površinu kože od svih vidova nečistoća. Istovremeo, snabdeva ćelije sa čistim kiseonikom činići na taj način koću svežom i ishranjenom
 • kojična kiselina inhibira sintezu melanina tako da se uspešno bori protiv pigmentacija, pega, aknoznih fleka i melazme

Odlično izbalansiran odnos osnovnih sastojaka čini ovaj tretman krajnje komfornim i bezbednim:

 • Nanosi se na lice i utrljava ručno, masažom, u pravcu elastičnih linija tkiva – za rezultate koji se postižu, odlična je alternativa ubodnim tehnikama.
 • Ne dolazi do ljušćenja kože – nema bola, iritacija, ni perioda oporavka.
 • Nije fotosenzitivan – može se raditi u bilo kom godišnjem dobu.
 • Efekti su trenutni i dugoročni – već posle prvog tretmana efekti su vidni – koža dobija pročišćen i sjajan izgled, a s obzirom da se vrši i stimulacija dubinskih slojeva kože, efekti će se preneti i na period posle tretmana kroz smanjenje akni, bora, poboljšanu strukturu kože i ujednačen i osvežen ten.
 • Kompatibilan je sa drugim kozmetičkim i estetskim procedurama – odlična je priprema za hijaluronske filere, botox, mezonite, mezoterapiju i laserske tretmane.

Za rešenje većine indikovanih problema, preporučuje se 3-5 tretmana u razmaku od 7-10 dana. Kontraindikovan je za trudnoću i laktaciju, sveža oštećenja na koži – rane, opekotine i kod visoko osetljivih koža.

Cellular matrix

 

PRP tretman sa hijaluronskom kiselinom i organskim silicijumom

Cellular Matrix predstavlja kombinaciju plazme obogaćene trombocitima, hijaluronske kiseline male molekulske mase i organskog silicijuma. Na ovaj način se hijaluronska kiselina kombinuje sa stimulišućim dejstvom sopstvenih faktora rasta, kao i sa efektima podmlađivanja i zatezanja, koji potiču od organskog silicijuma. Time se postiže stimulacija regeneracije kože, hidratacija i volumen kože neposredno nakon tretmana, kao i dugotrajno osolobađanje faktora rasta, zahvaljujući interakciji navedenih komponenti. Cellular Matrix ima smanjen rizik od neželjenih dejstava, jer je autolognog porekla.

Lipoliza

Lipoliza je inovativna estetska procedura koja se oslanja na napredne tehnologije za ciljano uklanjanje masnih naslaga s određenih područja tela, promovišući definisanije konture i glađi izgled kože.

Procedura lipolize koristi različite tehnike, poput laserske energije, ultrazvuka, radiofrekvencije ili hemijskih agenasa, za ciljano razbijanje masnih ćelija u tretiranim područjima. Ove metode rada omogućavaju precizno uklanjanje masnoće uz minimalan rizik i nelagodnost, što lipolizu čini atraktivnom opcijom za mnoge pacijente. Razbijene masne ćelije se zatim prirodno eliminiraju iz tela, što dovodi do smanjenja obima i poboljšanja kontura tela.

Jedan od ključnih aspekata lipolize jeste njen minimalno invazivan karakter. Za razliku od tradicionalne liposukcije, koja zahteva incizije i može biti praćena dužim periodom oporavka, lipoliza se obično izvodi uz minimalne rezove ili čak bez njih, zavisno od korištene tehnologije. Ovo znači da pacijenti mogu očekivati brži oporavak i manje postoperativne nelagodnosti, što im omogućava da se brže vrate svojim uobičajenim aktivnostima.

Zatezanje kože

Zatezanje kože na području vrata, lica i tela predstavlja sveobuhvatni estetski pristup koji ima za cilj obrnuti znake starenja i poboljšati opšti izgled kože. Ova grupa procedura uključuje širok spektar tretmana, od najnovijih tehnoloških dostignuća do tradicionalnih hirurških metoda, nudeći personalizovane rešenja za pojedinačne potrebe pacijenata. U suštini, fokus je na revitalizaciji kože, smanjenju opuštenosti, i vraćanju mladalačkog izgleda kojem mnogi teže.

Prolaskom vremena, koža gubi elastičnost i čvrstoću usled smanjene proizvodnje kolagena i elastina, dva ključna proteina odgovorna za njen zdrav i zategnut izgled. Faktori poput izlaganja suncu, genetike, načina života i prirodnog procesa starenja dodatno doprinose ovom fenomenu, čineći zatezanje kože popularnom opcijom za one koji žele da poboljšaju svoj izgled.

Procedura zatezanja kože obuhvata tehnike koje deluju na površinski sloj kože, kao i one koje prodire dublje, stimulirajući obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena. Savremene neinvazivne i minimalno invazivne metode koriste precizno usmerenu energiju da zagreju duboke slojeve kože, ne oštećujući pritom spoljašnji sloj. Ovaj proces podstiče prirodni odgovor tela na lečenje, dovodeći do zatezanja i poboljšanja teksture kože bez potrebe za dužim periodom oporavka.

Scroll to Top
Call Now Button