md medic

Lice

Korekcija nosa

Nos često dolazi do izražaja s obzirom da nam on zauzima centralni deo lica

Fizički nedostaci na nosu, kao i deformiteti koji mogu biti urođeni ili nastali nakon povrede čime otežavaju disanje, razlozi su zbog kojih se pacijenti odlučuju na korekciju nosa (rinoplastiku).

Rinoplastikom možemo ukloniti sve nedostatke i deformitete, odnosno promeniti veličinu i širinu nosa, kao i smetnje koje su nastale usled devijacije nosa. Zbog završetka rasta koštanih nosnih struktura, ova intervencija se obavlja nakon napunjenih osamnaest godina. Iako je ovo jedna od najzahtevnijih estetskih operacija na licu, u našoj bolnici se obavlja rutinski, u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Postoperativni oporavak podrazumeva da pacijent spava na podignutom uzglavlju i drži hladne obloge par dana. Svakodnevnim obavezama se vraća nakon dve, a fizičkim aktivnostima nakon tri nedelje.

Korekcija ušiju

Estetska korekcija ušiju jedan je od najčešćih zahvata estetske hirurgije i njom se rešava problem klempavih ušiju ili nepravilnog oblika ušiju usled neke povrede

Klempave uši su deformitet koji je uočljiv još u ranom uzrastu dece, koja zbog ovog problema mogu biti ismevana od strane druge dece i zbog toga mogu izgubiti samopouzdanje.

Intervencija podrazumeva približavanje ušiju glavi, a po potrebi se vrš korekcija ušnih školjki. Operacija mož da se izvodi od četvrte (pete) godine života deteta jer se tada završava razvoj ušnih školjki. Preporučljivo je da se intervencija radi ako dete samo izrazi želju za tim, usled neprijatnosti koje možda ima zbog klempavosti ušju. Operacija se radi u lokalnoj anesteziji, mada se kod dece nižih uzrasta radi u opštoj. Nakon operacije rađene u lokalnoj anesteziji, pacijent može odmah da ide kući, a nakon opšte kući se ide naredni dan. Nakon operacije nekoliko dana se nosi elastični zavoj, a analgetici se prepisuju u slučaju pojave bolova. Svakodnevnim obavezama se vraća nakon pet dana, dok manja deca moraju da se paze malo duže.

Scroll to Top
Call Now Button