md medic

Oblikovanje tela

Liposukcija

Postoji više razloga koji ženske osobe dovode do toga da se odluče za ovu vrstu intervencije. Najčešći razlog koji dovodi do izvršenja ove odluke je lično nezadovoljstvo veličinom grudi pacijentkinje. Od ostalih razloga izdvajaju se: položaj i oblik dojki, asimetrija, gubitak volumena posle dojenja…

Pre same intervencije povećanja grudi, obavlja se detaljan pregled na kojem iznosite Vaše zamisli. Uzevši sve to u obzir, naš plastićni hirurg Vam predočava najbolju opciju koja će zadovoljiti Vaše zahteve. Dobićete detaljne informacije o svakom segmentu intervencije, kako biste bili pripremljeni.

Operacija se obavlja u opšoj anesteziji i podrazumeva pripremu pred operaciju kao i postoperativni boravak. Priprema pred operaciju se sastoji iz laboratorijskih analiza krvi i urina, brisa grla i nosa, rentgenskog snimka pluća, EKG snimka. Postoperativni boravak podrazumeva Vaš oporavak u našoj bolnici. Postoperativni oporavak sa izbegavanjem fizičkih vezbi traje do šest nedelja.

Zatezanje stomaka

Opuštena koža na stomaku javlja se nakon jedne ili više trudnoća. Drugi razlog pojave opuštenog stomaka je gubitak velike količine kilograma tokom mršavljenja

U našoj klinici uz pomoć iskusnih hirurga ovaj problem može biti rešen zatezanjem stomaka. Zatezanje stomaka ili abdominoplastika predstavlja složenu operaciju kod koje se uklanja višak kože i masnog tkiva sa stomaka. Tom prilikom se stomačni mišići zatežu i vraćaju u pravilan položaj. U ovoj proceduri nekada je potrebno pomeriti položaj pupka.

Zatezanje stomaka se obavlja u opštoj anesteziji, a rez se pravi u pubičnoj regiji između kukova. Nakon operacije u bolnici se ostaje do tri dana i posle toga mirovanje u kućnim uslovima još nekoliko dana. Oporavak nakon operacije podrazumeva i nošenje specijalnog steznika u period od nekoliko nedelja. Za prevenciju postoperativnih komplikacija neophodno je pridržavati se lekarskih saveta.

Labioplastika

Labioplastika je hirurški zahvat usmeren na smanjenje veličine ili promenu oblika unutrašnjih ili spoljašnjih usana vagine (labia minora i/ili labia majora). 

Žene se mogu odlučiti za labioplastiku iz različitih razloga, uključujući fizičku nelagodnost tokom aktivnosti kao što su seks, vežbanje ili nošenje uske odeće, kao i estetske brige ili želju za promenom izgleda genitalija. Oporavak posle porođaja i asimetrija labia takođe su česti motivi za ovu proceduru.

Labioplastika se tipično izvodi pod lokalnom anestezijom sa sedacijom, traje jedan do dva sata, i uključuje oblikovanje ili skraćivanje labia minora, labia majora, ili oba. Hirurg određuje tehniku na osnovu anatomije pacijenta i željenih ciljeva. Postoperativno se primenjuju šavovi koji se sami apsorbuju.

Oporavak varira, ali obično uključuje blagu do umerenu nelagodnost, otok i modrice. Preporučuje se izbegavanje intenzivnih aktivnosti i seksualnih odnosa najmanje 4 do 6 nedelja. Većina pacijenata se vraća normalnim aktivnostima unutar nekoliko dana, uz izbegavanje pritiska ili trenja na tretiranom području.

Lifting butina

Lifting butina je estetska hirurška procedura koja ima za cilj da poboljša izgled i konturu butina kroz uklanjanje viška kože i, po potrebi, masnoće. Idealna je za osobe koje su doživele veliki gubitak težine, imaju opuštenu kožu zbog starenja, ili jednostavno žele poboljšanje u izgledu svojih butina. 

Dublji uvid u proceduru

Procedura liftinga butina može varirati u obimu i složenosti, zavisno od individualnih potreba pacijenta. Postoje različite tehnike koje se mogu primeniti, uključujući unutrašnji (medijalni) lifting butina, koji se fokusira na unutrašnji deo butina, i spoljašnji (lateralni) lifting butina, koji se fokusira na spoljašnji i prednji deo butina. U nekim slučajevima, može se izvesti i minimalno invazivni lifting za pacijente koji imaju manji višak kože.

Tokom operacije, hirurg pravi incizije na diskretno postavljenim mestima, obično unutar prepona ili duž unutrašnje strane butina, kako bi se minimizovala vidljivost ožiljaka. Kroz te incizije, uklanja se višak kože, a masnoće mogu biti redukovane pomoću liposukcije. Nakon što se višak materijala ukloni, preostala koža se pažljivo zateže i zatvara šavovima, čime se postiže glađa i čvršća površina.

Oporavak i ishod

Period oporavka nakon liftinga butina zahteva strpljenje i pridržavanje uputstava hirurga. Inicijalni oporavak obično traje nekoliko nedelja, tokom kojih pacijenti mogu očekivati otok, modrice i određeni nivo nelagodnosti. 

Brazilian body lift

Brazilski lifting tela predstavlja sofisticiranu estetsku hiruršku tehniku koja harmonizuje izgled tela preoblikovanjem kontura i povećanjem volumena zadnjice koristeći sopstvenu masnoću pacijenta. 

Procedura započinje detaljnim planiranjem i razumevanjem estetskih ciljeva pacijenta. Hirurg zatim koristi liposukciju za uklanjanje viška masnih naslaga sa specifičnih područja tela. Nakon ekstrakcije, masno tkivo se prolazi kroz proces pročišćavanja kako bi se osiguralo da samo zdrave, vitalne masne ćelije budu pripremljene za reinjekciju. Korišćenjem ove pročišćene masnoće, hirurg pažljivo oblikuje i povećava zadnjicu, ubrizgavajući masnoću na strateški odabrane lokacije kako bi se postigao željeni oblik i volumen.

Period oporavka nakon brazilskog liftinga tela zahteva strpljenje i pažljivo praćenje uputstava hirurga kako bi se osiguralo uspešno ukorenjivanje transferisanih masnih ćelija. Pacijenti se podstiču da izbegavaju direktan pritisak na zadnjicu tokom prvih nekoliko nedelja nakon operacije kako bi se optimizovali uslovi za prihvatanje masnoće. Kako se oporavak odvija, otok i modrice postepeno se smanjuju, otkrivajući transformisane konture i volumen zadnjice.

Scroll to Top
Call Now Button