md medic

Korekcija zadnjice

Povećanje zadnjice implantima predstavlja sve popularniju estetsku hiruršku proceduru koja se bavi poboljšanjem estetskih i funkcionalnih aspekata zadnjice. Ova metoda pruža trajno rešenje za one koji traže bujniju, čvršću i estetski privlačniju zadnjicu. Kroz detaljan pregled procedure, oporavka, i potencijalnih rizika, možemo bolje razumeti ovaj zahvat.

Detalji procedura

Zahvat povećanja zadnjice implantima obično traje između jednog do dva sata i izvodi se pod opštom anestezijom. Hirurg pravi rezove u skrivenim područjima (najčešće unutar međuglutealnog sulkusa ili ispod zadnjice) da bi se umetnuli implantati. Tehnika umetanja zavisi od mnogih faktora, uključujući tip implantata, anatomiju pacijenta, i specifične ciljeve zahvata.

Implantati se mogu postaviti iznad ili ispod gluteusnog mišića. Postavljanje ispod mišića može smanjiti rizik od određenih komplikacija, ali može biti bolnije i imati duži period oporavka. Hirurg će detaljno objasniti opcije i preporučiti najbolji pristup na osnovu individualnih karakteristika pacijenta.

Vrste implantata

Implantati za zadnjicu su uglavnom napravljeni od čvrstog silikona koji ne curi i otporan je na rupture. Oni pružaju prirodniji osećaj i izgled u poređenju sa drugim materijalima. Odabir veličine i oblika implantata je ključan za postizanje željenog estetskog rezultata i treba ga pažljivo odabrati u saradnji sa hirurgom.

Postoperativni oporavak

Nakon operacije, pacijenti mogu očekivati značajnu nelagodnost i ograničenje u kretanju. Nositi specijalni kompresivni donji veš je neophodno kako bi se smanjio otok i podržalo isceljenje. Većina pacijenata može da se vrati na posao i svakodnevne aktivnosti unutar 2 do 4 nedelje, mada se preporučuje izbegavanje intenzivnih fizičkih aktivnosti najmanje 6 do 8 nedelja.

Scroll to Top
Call Now Button