Korekcija ušiju

Estetska korekcija ušiju jedan je od najčešćih zahvata estetske hirurgije i njom se rešava problem klempavih ušiju ili nepravilnog oblika ušiju usled neke povrede

Klempave uši su deformitet koji je uočljiv još u ranom uzrastu dece, koja zbog ovog problema mogu biti ismevana od strane druge dece i zbog toga mogu izgubiti samopouzdanje.

Intervencija podrazumeva približavanje ušiju glavi, a po potrebi se vrš korekcija ušnih školjki. Operacija mož da se izvodi od četvrte (pete) godine života deteta jer se tada završava razvoj ušnih školjki. Preporučljivo je da se intervencija radi ako dete samo izrazi želju za tim, usled neprijatnosti koje možda ima zbog klempavosti ušju. Operacija se radi u lokalnoj anesteziji, mada se kod dece nižih uzrasta radi u opštoj. Nakon operacije rađene u lokalnoj anesteziji, pacijent može odmah da ide kući, a nakon opšte kući se ide naredni dan. Nakon operacije nekoliko dana se nosi elastični zavoj, a analgetici se prepisuju u slučaju pojave bolova. Svakodnevnim obavezama se vraća nakon pet dana, dok manja deca moraju da se paze malo duže.