Korekcija usana

Jedna od popularnih estetskih intervencija je korekcija usana jer su lepo oblikovane usne želja mnogih

lepe zenske usne sa sjajem za usne sa sljokicama

Vremenom se gubi na volumenu usana. Njihovom korekcijom taj volumen je moguće povećati, a po potrebi im izmeniti i oblik. Ovim estetskim zahvatom, usnama se vraća svežina i sjaj.

Uz dogovor sa našim plastičnim hirurgom dolazi se do jasne slike onoga sto želite, onoga što može da se realizuje, kao i toga koja će se procedura upotrebiti. U proceduri koja se obavlja operativnim putem moguće je povećati obim usana (rumenilo usana)??, ali ne i njenu punoću. Punoću usana moguće je dobiti korišćenjem filera. Filerima se pored povećanja punoće usana, može naglasiti ivica usne, i u ovom postupku moguće je ublažiti sitne bore oko usana.  U našoj bolnici koriste se fileri na bazi hijaluronske kiseline (Puragen, Mentor) čiji efekat traje od šest meseci do godinu dana i tada naglo nestaje.

Operativna korekcija usana izvodi se u lokalnoj ili opštoj anesteziji i traje ____ minuta/sati. Procedura tokom koje se koriste fileri traje svega nekoliko minuta i radi se u lokanoj anesteziji. Nakon intervencije preporučuje se stavljanje hladnih obloga na usne par dana, a pravi efekat ove intervencije uočljiv je nakon četiri dana.