Korekcija ožiljaka

Estetska hirurgija pristiže u pomoć i pri uklanjanju ožiljaka. Korekcija ožiljaka predstavlja jednostavnu intrvenciju za naše estetske hirurge

Bilo da se radi o ožiljcima nastalim usled posledica povrede, opekotina ili hirurške intervencije, oni narušavaju naš izgled i stvaraju frustracije i nezadovoljstva. Ne mogu se u potpunosti ukloniti hirurškim putem, ali mogu da se svedu do te mere da budu jedva primetni.

Ova vrsta operacije radi se u lokalnoj anesteziji, podrazumeva hirurško sečenje kože sa ožiljkom i nakon toga se rana ušiva tankim koncem i pravi se fini šav. Pritom je bitno da ima dovljno okolnog tkiva kako ne bi došlo do zatezanja kože. Ovakva korekcija moguća se u slučaju atrofičnih i hipertrofičnih ožiljaka.

U slučaju keloidnih ožiljaka, hirurška intervencija mogla bi da pogorša stanje tkiva ožiljka. Kod njih se najčešće primenjuje ubrizgavanje preparata kortikosteroida. Nakon obavljene korekcije ožiljka preporučuje se izbegavanje istezanja na mestu ožiljka kako bi rana lepo zarasla, a potrebna je I zaštita od sunca. Naši hirurzi takođe će vam preporučiti i različite preparate za tretiranje ožiljka.